Viral markedsføring

Viral markedsføring (viral marketing) er ofte en effektiv form for markedsføring, dersom strategien lykkes. Lær om hva viral markedsføring er, og hvordan du kan bruke det til å få flere kunder, mer salg og å øke profitt.

Viral markedsføring
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Trafikk og annonsering

Viral markedsføring har eksistert lenge, men det er først det siste tiåret at denne markedsføringsformen har fått et navn.

Andre navn på fenomenet er "jungeltelegrafen", altså der et budskap spres blant venner og bekjente. Budskapet kan for eksempel være en ekstraordinært generøs kampanje for billige flybilletter, som er såpass god at folk ønsker å fortelle om den til andre, som igjen sprer budskapet videre.

Viral markedsføring på internett: I dag benyttes viral markedsføring ofte om markedsførign i sosiale medier, og da spesielt der hvor et markedsføringsbudskap spes på sider som Facebook, YouTube, Twitter og blogger som ild i tørt gress.

Andre former for viral markedsføring: Både SMS og andre medier kan også være kanaler for virale markedsføringskampanjer. Med økende innslag av privatpersoners meninger i aviser, radio og TV kan begrepet også benyttes i noen tilfeller i slike medier.

Hvordan lykkes med en viral markedsføring kampanje

Dersom du lykkes med en viral kampanje, så kan du for en billig penge få markedsføring som kunne ha kostet mye mer dersom man brukte mer tradisjonelle markedsføringsstrategier slik som annonsering på web og TV-reklamer.

Problemet med viral markedsføring er at det er utrolig vanskelig å lykkes med dette. I de aller fleste tilfeller vil selskaper som prøver dette, mislykkes. Dette fordi det er mange tilfeldigheter som avgjør om noe blir populært eller ikke, og det er folket som bestemmer - og du må derfor gi fra deg litt kontroll.

Finnes det noen bedre alternativer for markedsføring av en nettbutikk?

Den beste formen for markedsføring på web for nettbutikker er faktisk søkemotoroptimalisering. Det er billig, koster lite penger, og du trenger ikke mye kunnskap for å begynne med dette.

Vi har skrevet en artikkel om søkemotoroptimalisering, der vi beskriver hvordan du kan lykkes med å optimalisere butikken din for søkemotorer, slik at du får en bedre posisjon i nettsøk, og på den måten treffer kunden i et øyeblikk hvor han/hun er kjøper-modus.

Den beste måten å markedsføre seg på, er å treffe kunden i det øyeblikk hvor kunden er klar til å kjøpe noe, og ønsker å finne en plass hvor produktet/tjenesten kan kjøpes. Denne formen for markedsføring er SEO - Search Engine Optimization.