Sosiale medier

Sosiale medier kan være en fin måte å oppnå kontakt og få innspill fra kunder. Dessverre har det vist seg at sosiale medier som Facebook, Twitter, og YouTube ikke er det beste for å oppnå trafikk.

sosiale medier
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Trafikk og annonsering

Sosiale medier er ikke så effektivt til å bygge nye kunderelasjoner, og det er heller ingen god markedsføringskanal, ettersom det er vanskelig å treffe kunden på det tidspunkt han/hun er i kjøpsmodus.

Glem Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube og andre sosiale medier. Store selskaper bruker kanskje millioner av kroner på sosiale medier i året på å skape et "brand", men for den alminnelige nettbutikk-eier er det lite å hente i forhold til andre former for markedsføring på nett.

Konklusjon: Sosiale medier er ikke den mest effektive kanalen hvis formålet er å øke antall salg og å gjøre nettbutikken mer profitabel. En rekke studier underbygger vår påstand, så hvis du ikke vil kaste penger og tid ut vinduet bør du se andre steder for å øke nettbutikkens trafikk og salg.

Bedre alternativer hvis du vil ha trafikk til nettbutikken:

Det finnes mange måter å markedsføre nettbutikken på som er bedre. Den desidert beste og billigste måten å øke trafikken på er søkemotoroptimalisering (SEO).

Ved bruk av SEO får du mest igjen i forhold til innsatsen og investeringen (kostnaden ved SEO er uansett minimalt). Vi tar da utgangspunkt i at du IKKE benytter deg av innleide søkemotor eksperter, dette er et unødvendig tiltak ettersom du kan lykkes med søkemotoroptimalisering på egenhånd. Vår artikkel (se linken) gir deg all kunnskapen du trenger for å lykkes og å få mer trafikk til nettbutikken.

Lær mer om hvordan du kan få mer trafikk til nettbutikk ved å benytte en søkemotor submitter, og ved å gjøre enkle tiltak som bedrer dine posisjoner i søkemotorene.