SEO - Søkeoptimalisering

Søkemotoroptimalisering har til hensikt å få trafikk fra søkemotorer som Google, Bing, Kvasir og Yahoo. Finn ut hvordan du får mer trafikk til nettbutikken din her.

SEO - Søkeoptimalisering
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Trafikk og annonsering

Trafikk er svært viktig for en nettbutikk. Det er åpenbart at man må ha kunder, for å selge varene i butikken. Likevel er det mange som ikke legger nok innsats i å skape trafikk til nettbutikken.

Søkemotoroptimalisering, eller SEO (Search Engine Optimization), er sterkt undervurdert blant mange nettbutikkeiere. Dersom du vil lykkes med nettbutikken din, er dette noe du må forholde deg til.

Å drive butikk på nett er ikke som å drive en fysisk butikk. Hver har sine fordeler og ulemper. Du har ingen geografisk plassering, kun en URL (en nettadresse slik som www.lefdal.com). Derfor settes det helt andre krav til markedsføring.

Ved å legge litt innsats i søkemotoroptimalisering vil du ikke bare spare mange penger, men du vil også få tak i de mest kjøpeklare kundene - de som søker på nett etter å kjøpe akkurat de produktene du selger.

Bruk en "submitter" for å få mer trafikk

Ved å bruke en "submitter" for søkemotorer vil du kunne mangedoble trafikken til nettbutikken din.

En submitter er et program, gjerne et svært kraftig online program som kjøres i nettskyen. Ved å bruke et slikt program kan du automatisere prosesser som ellers vil ta veldig lang tid, og som kun de som er mest oppdatert innen SEO har kompetanse til.

Med en submitter kan du oppnå økt trafikk til nettbutikken, selv uten SEO-kunnskaper. Tidkrevende oppgaver som å legge inn din URL i hundrevis av kataloger og søkemotorindeksering gjøres på bare sekunder med ett enkelt tastetrykk. Som et resultat får din nettbutikk et stort konkurransefortrinn.

Kort fortalt kan en god submitter øke trafikken til nettbutikken din, og den lille investeringen det koster å kjøpe et slikt program/tjeneste vil alltid være verdt det.

En søkemotor submitter kan hjelpe deg å få inn mye mer trafikk til nettsiden din, og anbefales dersom du ønsker å få en bedre plassering i søkeresultatene til Google og andre søkemotorer.

Hvordan IKKE få trafikk til nettbutikk

Ved riktig fremgangsmåte er det forholdsvis enkelt å få mer trafikk til nettbutikken.

PPC og online markedsføring er det mange nettbutikk-eiere som bruker tusener av kroner på hver uke. Problemet er at PPC (Pay Per Click) er vanskelig å beherske, og ofte opplever man at det man oppnår i økt salg spises opp av kostnaden ved denne type markedsføring. Google AdWords er mest populært til dette formålet, men konkurransen for å få en god posisjon blant populære søkeord er hard, og det er vanskelig å oppnå suksess med PPC, selv for de som har dette som fulltidsjobb.

Sosiale medier har vist seg å gi en dårlig avkastning. Dette fordi det er vanskelig å treffe kundene i kjøpsmodus via sosiale medier. Facebook, Twitter og YouTube benyttes gjerne som et verktøy for å skape nærhet til kundene, men er ikke like effektivt dersom målet er å øke salget eller å få flere nye kunder.

Den beste måten å få trafikk til nettbutikken, og den desidert billigste, er ved å benytte grunnleggende SEO-teknikker, supplert med en submitter.

Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering gir mest igjen for investeringen. Det er svært få kostnader relater til SEO, har du en submitter så trenger du ikke investere stort mer.

Med noen få hundre kroner kan du oppnå samme resultat som andre nettbutikk-eiere som driver med PPC må betale hundretusener for!

Et spare-tips: Spar deg for kostnaden ved å ansette synlighetseksperter, du kan nemlig gjøre alt selv. Les videre og du vil lære en svært effektiv fremgangsmåte.

Det er enkelt å få mer trafikk til nettbutikken, og gjør du det på følgende måte er det også billig - nesten gratis!

Slik får du mer trafikk:

  1. Start med å gjøre nettbutikken optimalisert for søkemotorer (slik som Google og Bing). Dette er svært enkelt, og kan du dette, så kan du beherske det viktigste i SEO: Det viktigste er å benytte relevante nøkkelord på riktige steder, behersker du det, så er du i utgangspunktet like godt stilt som en "søkemotorekspert"!

    Vil du lære mer om SEO? Her er en side med et godt verktøy for søkeoptimalisering samt mye nyttig informasjon. Her lærer du alt du trenger for å lykkes med SEO. Kurset koster litt, men er virkelig verdt det. Det du lærer her kan gi deg grunnlaget for en fremtidig inntekt, og om du ser slik på det er det virkelig verdt å betale litt for dette. Anbefales i hvert fall på det sterkeste!

    Krasj-kurs i SEO, med ett eksempel: Du har en nettbutikk som selger hageutstyr, og i en kategori selger du gressklippere. Hver gressklipper som selges bør selvfølgelig ha en egen side i nettbutikken. På denne siden legger du inn produktnavn, men i tillegg har du en produktbeskrivelse. Her legger du inn søkefraser som det kan tenkes at kunden søker etter. Dersom det er en billig og kurrant gressklipper, vil du vektlegge nøkkelord som "billig gressklipper" i produktbeskrivelsen. Tenk også ut andre relevante nøkkelord og søkefraser, for eksempel "tilbud på gressklipper". Sørg for at du legger inn de mest relevante nøkkelordene i sidens tittel, i overskriften på siden, og skal du være ekstra avansert kan du legge inn linker med "billig gressklipper" fra hjemmesiden på nettbutikken din. Dette hjelper deg å "ranke" (få en bedre posisjon) i søkemotorene på det gjeldende søkeordet eller søkefrasen. Er du ekstra avansert kan du lagre bildene dine under bildenavn som billig_gressklipper.jpg, men det er ikke avgjørende for suksess.

    Søkemotoroptimalisering er enkelt, og essensen i overnevnte eksempel gir deg egentlig et godt bilde på hva som må gjøres. Det handler først og fremst å legge inn relevante søkeord slik at søkemotorene plukker opp disse.

  2. Bruk en submitter. Tradisjonelt har det vært svært tidkrevende arbeid forbundet med søkemotoroptimalisering. I dag finnes det submittere til å gjøre alt dette arbeidet. Nå kan du få nettbutikken din i hundrevis av online kataloger, søkemotorindeksering av millioner av sider, og mye mer, på bare noen få minutter. Du spesifiserer hvilken URL (nettside) som skal behandles av submitteren, og alt arbeidet utføres så automatisk. Det som før tok flere uker å gjennomføre, kan nå gjøres i løpet av sekunder!

    Vi anbefaler denne søkemotor submitteren, dette er den desidert beste på markedet. Her har du mulighet til å få et enormt konkurransefortrinn med en svært liten investering!

Få flere kunder til din nettbutikk - start nå!

Bruk overnevnte strategier og tips, og du bør du være i stand til å øke trafikken til nettbutikken din dramatisk i løpet av kort tid, og du vil oppnå en mangedobling i antall salg.

SEO er mye enklere enn hva man skulle tro, og du trenger virkelig ikke ansette søkemotor-eksperter til denne jobben! Gjør det selv ved å bruke tipsene og linkene i denne artikkelen, og du kan klatre til topps i søkemotorene og dermed oppnå en drastisk økning i salget.

Nettbutikk-suksess starter med å gjøre en god jobb med søkemotoroptimalisering, og nå vet du hvordan det skal gjøres!