Design av nettbutikk

Design av nettbutikk er ikke vanskelig i det hele tatt, hvis du følger våre tips her.

nettbutikk design
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Lage nettbutikk

Om du er en webdesigner selv så er det jo greit, men i tilfelle du ikke er det må du gjøre ett av følgende alternativer:

  1. Kjøpe "templates" (nettbutikk maler)
  2. Outsourcing av design-jobben
  3. Benytte standard-designet i nettbutikk programmet

Kjøp nettbutikk templates

En vanlig måte å få ekstremt proffe nettbutikk design på, er å kjøpe ferdige maler. Da trenger du verken en egen designer eller å sitte å prøve selv med å få lage et fint design.

De som ikke kan design så godt, men som likevel ønsker å lage eget nettbutikk design, vet hvor vanskelig det er!

Kjøp et nettbutikk design på nett. Du finner nettbutikk-maler som kan kjøpes eller lastes ned gratis på nett, men pass på så du ikke laster ned et design som har virus eller inneholder skadelig programkode. Dersom du ikke har kunnskaper om dette er det kanskje best å betale noen for å gjøre jobben for deg. Det finnes både gratis design og billige designmaler som kan kjøpes til nettbutikk for PrestaShop, Magento, osCommerce, VirtueMart, Zen cart, OpenCart, men igjen bør man vite hva man laster ned og forstå koden før den brukes sammen med en nettbutikk.

2. Outsourcing av nettbutikk design

Mange sliter med å lage et fint design til nettbutikken. Enten du ikke har øye for design, eller du ikke kan det praktiske med å forme designet i nettbutikken, så er gjerne outsourcing av nettbutikk design en bra løsning.

Gå inn på nettstedet Freelancer og der finner du mange dyktige designere som kan hjelpe deg for en billig penge. Anbefales!

3. Benytt standard-maler fra ferdige nettbutikk skript

Den vanligste måten å starte nettbutikk på, er faktisk å benytte seg av gratis skript som er såkalt åpen kildekode. Disse kan være noe krevende å insallere om du skal gjøre det selv, men dersom du gjør det via et webhotell så er det veldig enkelt.

Vi har beskrevet hvordan du skal gå frem for å lage en nettbutikk med ferdige nettbutikk skript, og da kan du veldig enkelt velge mellom mange ferdige design også - og flere av disse designene er svært flotte å se på, og dessuten brukervennlige og funksjonelle - slik at du får utnyttet salgspotensialet i nettbutikken din.