Hva er et webhotell

Et webhotell er en gruppe servere (datamaskiner) som inneholder datafiler, og benyttes blant annet av nettbutikker. For å bli tilgjengelig på nett må din nettbutikk ligge på en server i et webhotell.

Hva er et webhotell
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Webhotell / hosting

Wikipedia definerer et webhotell slik:

"Et webhotell er en tjeneste på en webserver som gjør en nettbruker i stand til å publisere filer på Internett. Webhotellet knyttes som regel til et domenenavn og inkluderer som oftest også e-postadresser. Webhotellet betjenes gjerne fra et kontrollpanel med et grafisk brukergrensesnitt tilgjengeliggjort over web."

Et anbefalt webhotell for norske brukere

Hostinger er eksempel på et bra webhotell som anbefales alle som skal publisere en hjemmeside, en nettbutikk, eller andre nettsider. Her får du dessuten tilgang på gratis programmer som hjelper deg å sette opp en fiks ferdig nettbutikk - uten krav til kunnskaper om programmering! Dette er forøvrig antageligvis den enkleste måten å komme i gang med egen nettbutikk.

Webhotell - priser og kvalitet

Det koster normalt lite å kjøpe seg tilgang til et webhotell, alt fra noen få kroner i måneden og oppover. Profesjonelle bedriftsløsninger er selvfølgelig mye dyrere enn for privatpersoner.

Når du har tilgang til et webhotell, og i tillegg har et domene, kan du begynne å publisere egne ting på eget nettsted - for eksempel en blogg eller en nettbutikk.

Det er varierende priser på webhotell, og det er ikke alltid funksjonalitet står i forhold til pris. Noen ganger er faktisk noen av de billigste også de beste - alt avhengig av hva du trenger av funksjoner og hva du forventer av kvalitet.

Ikke bruk gratis webhotell

Ikke benytt deg av tilbud hvor du kan legge ut websider gratis, det er som regel finansiert gjennom reklame som legges på siden din, som du kanskje ikke ønsker å bli forbundet med, og det forsøpler kort og godt siden din.

Det samme gjelder gratis nettbutikker, og folk som selger nettbutikk-løsninger til en billig penge - det er ofte dårlige alternativer.

Gratis nettbutikk

Få gratis nettbutikk ved kjøp av webhotell!

Da er det bedre å registrere eget domene på et webhotell, og så får du faktisk et program som hjelper deg til å sette opp en fiks ferdig nettbutikk, uten at det koster deg noe! Det er dessuten bra nettbutikker som gir deg alt du trenger av funksjoner, og benyttes av hundretusenvis av nettbutikker verden over.

Du kan finne ut mer om dette ved å lese på nedenforstående link (en annen artikkel vi har skrevet om temaet).

Klikk på linken for å finne ut hvilket webhotell er best.