Betalingsløsninger i nettbutikk

Betalingsløsninger i nettbutikk

Betalingsløsninger
23. mai 2024 av Start Nettbutikk / Betaling og sikkerhet

Det er mange måter å ta imot betaling fra kunder i en nettbutikk. De vanligste er betaling med bankkort (debit kort), kredittkort, PayPal, faktura, og postoppkrav.

De fleste nettbutikker tilbyr betaling med bankkort eller kredittkort. Dette er en svært vanlig måte å betale på i norske nettbutikker. Det er riktignok en del gebyrer forbundet med å ta imot denne type betaling, blant annet etableringsgebyrer såvel som månedtlige gebyrer, i tillegg til gebyr for hver eneste mottatte innbetaling.

Postoppkrav gjør det litt dyrere for kunden, men gir deg en ekstra sikkerhet i forhold til om du bare legger ved en faktura i forsendelsen. Med postoppkrav får du betaling etter at pakken er sendt, men før pakken er levert ut til kunde. Med en vedlagt faktura, vil du motta betaling etter at kunden har pakket opp og til og med kanskje brukt innholdet i pakken - og du kan også risikere å ikke motta betaling, og selv om det selvsagt finnes inkassobyråer som kan håndtere denne jobben så vil det blir fordyrende og mer tidkrevende for deg.

PayPal er en enkel betalingsløsning å implementere, og via PayPal kan kundene betale med en rekke andre betalingsløsninger, slik som bankkort og kredittkort.

Hente selv: Dersom du har mulighet til det, kan jo også kunden hente varen selv hos deg/ditt lager. Dette er i mange tilfeller det billigste alternativet for kunden, dersom kunden bor i nærheten.

Trenger du hjelp til å implementere en betalingsløsning?

Det kan være vanskelig å lage nettbutikk på egenhånd. Enten du trenger hjelp med å sette opp en fullverdig betalingsløsning, eller du har andre ting du trenger hjelp med, kan det være en god ide å få kvalifisert hjelp. Vi anbefaler nettsiden Freelancer, hvor du outsource dine prosjekter og finne god og billig hjelp fra kvalifiserte personer.